25 Mart 2013 Pazartesi

YOĞURTLU FIRIN SEBZE


Malzemeler:

1/2 kg lahana
1/2 kg ıspanak
1 adet patates
1 adet havuç
3-4 diş sarımsak
3 yumurta
3 su bardağı yoğurt
4-5 çorba kaşığı zeytinyağ
karabiber
tuz

Yapılışı:

Lahanayı ince kıyıp zeytinyağda tuz da ekleyerek soteliyoruz.Yumuşayınca fırın kabına aktarıp yayıyoruz.Ispanakları ikişer parmak kalınlığında doğruyoruz.Lahananın üzerine serpiyoruz.Patates ve havucu rendeleyip ıspanağın üzerine sırayla serpiyoruz.Yumurta,yoğurt,rendelenmiş sarımsak,tuz ve karabiberi karıştırıp sebzelerin üzerine döküyoruz.Güzelce üstünü kaplıyoruz.180-190 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun...

Not:

Görseldeki tabağı benim kuzu hüpletti ;) Annemin bana gönderdiği organik sebzeli erişte ise tereyağlı.. Havuçlu,domatesli,ıspanaklı ve sade olmak üzere dört çeşit erişteyi karıştırdım.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder