11 Şubat 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


Malzemeler:

2 adet pırasa
1 adet büyük havuç
2 adet orta boy patates
1 orta boy kereviz
1 adet limon
5-6 çorba kaşığı zeytinyağ
tuz
tane karabiber

Yapılışı:


Resimde gördüğünüz gibi sıra sıra kat çıkıyoruz.Pırasa ve havucu verev doğruyoruz.Diğerlerini şahsen ben aynı formda doğrayacak bi yöntem bulamadım..Yaklaşık olarak aynı boyutta olmaları yeterli.Pırasa,havuç,patates ve en üste de kerevizleri diziyoruz.Tane karabiber serpiyoruz.Limon suyu, tuz ve zeytinyağ gezdiriyoruz.2 su bardağı kadar da su ekliyoruz.Su sebzelerin üstüne çıkmamalı çünkü kaynama esnasında tüm sebzelerin sırasının bozulmasına neden olabilir.Ayrıca pırasa ve havuca nazaran daha kolay pişen patates ve kerevizin de suya temas etmeden buharda pişmesi hepsinin aynı oranda pişmesine yardımcı olacaktır.Kapağı kapalı şekilde kaynadıktan sonra altını kısıp pişiriyoruz.Pırasa ve havuçla pişme testi yapıyoruz.Kanımca 30 dk muhakkak pişmeli.Ilık olarak servis ediyoruz.Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder