17 Aralık 2012 Pazartesi

FIRINDA YOĞURTLU KARNIBAHAR VE BROKOLİ



Malzemeler:

yarım kg brokoli
yarım kg karnıbahar
2 adet havuç (tercihe bağlı)
2 su bardağı yoğurt
2 yumurta
3 çorba kaşığı zeytinyağ
tuz ve karabiber

Yapılışı:

Brokoli ve karnıbaharı sapları yumuşayana kadar haşlıyoruz..Fırında da pişeceği için çok yumuşak da olmamalı. Kenara alıp iyice süzüyoruz. Büyük bir borcama koyuyoruz. Ben ayrı tutmayı tercih ettim dilerseniz karışık olarak da koyabilirsiniz.Bıçakla küçük parçalara ayırıp üzerini düzlüyoruz.1 kaşık yağ gezdiriyoruz.Havucu rendeleyip üstüne yayıyoruz.Yoğurt,yumurta,2 kaşık yağ ve tuzu ayrı bir kapta çırpıp sebzelerimizin üstüne döküyoruz..Karışımın aralarına da girebilmesi için bir kaşık yardımıyla çukurlar açıyoruz sık aralıklarla,tekrar düzlüyoruz.En üste biraz öğütülmüş karabiber koyabilirsiniz.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun..

Not: Mert bunu çok seviyor.Onun da yiyebileceği gibi az tuzlu yapıyorum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder