11 Şubat 2013 Pazartesi

FIRINDA YOĞURTLU KARNABAHAR


Malzemeler:

1 kg karnabahar
3 adet taze soğan
yarım bağ dereotu
1 kg yoğurt
3-4 adet yumurta
tuz
karabiber
3-4 çorba kaşığı zeytinyağ
200 gr kaşar rendesi

Yapılışı:

Karnabaharı önce tuzlu suda haşlıyoruz.Saplarına bıçak saplayarak pişme kontrolü yapıyoruz.Süzerek büyük cam tepsiye alıyoruz.Bıçakla küçük parçalara bölüyoruz.Zeytinyağ döküp güzelce harmanlıyoruz.Bir kapta yumurta,yoğurt,ince kıyılmış soğan ve dereotu,tuz,karabiberi karıştırıyoruz.Karnabaharın üzerine döküyoruz ve aralarına girmesini sağlıyoruz,hafifçe karıştırarak.Kaşar rendesini serpiyoruz.190 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.'0 dk kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.Afiyet olsun..

Not:

1 yaş öncesi için öneremiyorum yumurta beyazı içerdiği için :( Tuzsuz ve yumurta sarısıyla yaparsanız bebekleriniz için şahane olur ama..Bu tarifin bi başka versiyonunu da yapıyorum.Bakmak isterseniz o da burda ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder