7 Ocak 2013 Pazartesi

ISPANAKLI MUFFIN


Malzemeler:

1/2 kg. ıspanak
1 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı susam 
1 çorba kaşığı çörek otu
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı tam buğday unu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Ispanağı ince kıyıyoruz,havucu rendeliyoruz.Bezelyeyi ayrı bir kapta önceden haşlayıp bir tavada hepsini kavuruyoruz.İçine rendelenmiş sarımsak ve güzelce dövülüp ezilmiş susam ve çörek otunu ekliyoruz.Ispanağın sönmesi yeterli olucaktır.Zira önden kavurmaktaki amaç hacim olarak sebzeleri küçültmek.Tuzu ve karabiberi ekleyip bu harcın ılınmasını bekliyoruz.2 yumurtayı çırpıyoruz,kabarınca sütü ekliyoruz.Çırpmaya devam ederek unu ve karbonatı ekliyoruz.Tüm malzemeler iyice karışınca kenarda ılınmış olan sebzeleri ekliyoruz ve spatulayla karıştırıyoruz.Kek hamurundan haylice kalın hatta toplanıp birarada durabilen bir hamur elde ediyoruz.Silikon küçük kek kalıplarının içine yağlı kapsüllerden yerleştiriyoruz.Bu harçtan 12 tane kalıp doldurabilirsiniz ama ben tepeleme doldurmayı ve yukarı doğru iyice şişip kabarmış hallerini daha çok seviyorum.Siz de benim gibi seviyorsanız 8 kalıp tam olucaktır.180 derecede kürdan testini geçene kadar yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun..

Not:

1 yaşından küçük bebişler için tuz kullanmayın.Baharat olarak sadece kimyon ekleyin.Aşırı gaz sorunu olan bebişler için bezelye daha az kullanılabilir ve sarımsak malzeme listesinden çıkarılabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder