4 Mart 2013 Pazartesi

PATLICANLI PİLAV VE IZGARA SEBZE EŞLİĞİNDE SOMON


Malzemeler:

1 adet patlıcan
1/2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı zeytinyağ
tuz
karabiber
nane
kimyon
kekik

havuç
biber
1 parça somon

sos:

2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
maydanoz
dereotu
nane

Yapılışı:

Önce pilavı yapıyoruz.Tereyağ ve salçayı birlikte soteliyoruz.Pirinci çok az tuzla beraber kavuruyoruz.Üzerini öretecek kadar sıcak su koyup kapağı kapalı orta ateşte pişiriyoruz.Göz göz olunca altını kısıyoruz..Diri kalmışsa sıcak su ilavesi yapılabilir.Suyunu çekince baharatları ilave edilip karıştırılır ve demlenmesi için kenara alınır.

Patlıcanı pijamalı soyuyoruz.Bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimliyoruz.Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağ koyuyoruz.Yağ ısınınca patlıcan dilimlerini koyup önlü arkalı kızartıyoruz.Havuç ve biberleri de aynı anda koyabilirsiniz tavaya.Kızarınca kenara alıp aynı tavaya somonu koyuyoruz.Her yeri eşit şekilde pişip kızarması için çeviriyoruz.

Sunum:

Patlıcan dilimleri arasına pilav koyup üstüne yoğurt sosu döküyoruz.Havuç ve biberi kule yapıyoruz.Somonu da ikiye kesip çaprazlıyoruz.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder