6 Mart 2013 Çarşamba

MEYVE ÇAYI


Malzemeler:

1 adet portakal
1 adet elma
4 adet kuru kayısı
5 adet karanfil
1 çorba kaşığı taze zencefil
1 adet limon
taze nane
4 çorba kaşığı bal
1 lt su

Yapılışı:

Elma,portakal ve kayısıyı dilimleyerek kabuklu bir şekilde tencereye alıyoruz.Karanfil ve suyu da ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.Meyveler şeffaflaşınca,pelte halini alınca altını kapatıp ılınmasını bekliyoruz.Ilınan meyve suyunu süzgeçten geçiriyoruz.Bir miktar ezerek posasının da geçmesini sağlıyoruz.Sürahi veya şişeye doldurup balı ekliyoruz.Güzelce karıştırıyoruz.Limon dilimleri ve taze naneyle servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Not:

Bu oran konsantre bir sıvı elde etmemizi sağlıyor.Sodayla ya da sadece suyla seyrelterek kullanabilirsiniz.Sıcak da içilebilir ;) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder