19 Mart 2013 Salı

MANTARLI TAVUK SOTE


Malzemeler:

3 adet kemiksiz but
yarım kg mantar
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3 adet biber
1 çorba kaşığı taze zencefil
yarım limon suyu
köri
kimyon
karabiber
tuz
zeytinyağ

Yapılışı:

Tavuğu sotelik irice doğruyoruz.Zeytinyağda tavada pişirmeye başlıyoruz.Bu esnada limon sıkıyoruz.Kızarmadan önce iri doğradığımız soğanları ekliyoruz.Tavuk kızarana kadar beraber soteliyoruz.Mantarları 4 e bölüyoruz ki yemeğimiz daha hacimli olsun.Kızaran tavuklara önce biberleri,sarımsağı ve rendelenmiş zencefili, sonra da mantarları ekliyoruz.Mantarlar suyunu salınca kapak kapatıp orta ateşte arasıra karıştırarak pişiriyoruz.Suyunu çekince kapağı kenara alıp baharatlarımızı ekliyoruz.Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder