19 Mart 2013 Salı

BULGURLU KOLAY PIRASA


Malzemeler:

1 adet pırasa
1 adet havuç
3 çorba kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
dereotu
maydanoz
nane
karabiber
tuz
zeytinyağ

Yapılışı:

Pırasanın yeşil yerini kullandım ben sadece.Dörde kesip ince ince doğruyoruz. Zeytinyağda kavuruyoruz.Pırasa soğangillerden bir sebze olduğu için ekstradan soğan kullanmadım.Havucu rendeleyip ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Üzerini örtecek kadar su ekliyoruz.Bulguru ve ince doğradığımız yeşilliklerimizi de ilave edip hepsini harmanlıyoruz.Kapağı kapalı şekilde yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun..

Not:

Bunu oğluma öğle yemeği olarak yapmıştım. Kendileri 17 aylık. Beyfendi iştahla yedi ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder