30 Mart 2013 Cumartesi

KİRPİ KURABİYE


Malzemeler:

2 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı tereyağ
2,5 su bardağı tam buğday unu/un
4 çorba kaşığı tahin
2 çorba kaşığı pekmez
3 çorba kaşığı bal
1 çay bardağı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı karbonat/1 pk kabartma tozu
1 paket dolmalık fıstık
kuş üzümü

Yapılışı:

Un ve karbonat hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırıyoruz ya da yoğuruyoruz.Un ve karbonatı ekleyip güzelce yoğuruyoruz.Ele yapışmayan yumuşacık bir kıvamda olmalı.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.Tepsiye koymadan önce avcumuzda yassıltıyoruz.Tüm tepsi dolunca geliyoruz kirpi şekli vermeye.Gövdeyi tutup diğer elinizle burun yapmak için hamuru cimdikler gibi çekin.Bikaç denemeden sonra pratik olarak yapılıyor gayet.Kuş üzümlerinden göz, fıstıklardan da diken yapıyoruz.Önceden 175 dereye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun...


Not:

Bu kurabiyenin olmazsa olmazı tahindir.Yumuşacık ve ağızda dağılan bir kurabiye yapmamızın sırrıdır ;) Ben tahinli kurabiyeyi hep tahin kavanozunun dibi gelince yaparım.Hani o akmayan, katılaşmış haliyle.. 1 yaş öncesi için bal kullanmadan, yerine pekmez koyarak yapılabilir.

1 yorum:

  1. Hep aklımdaydı yapmak bügün fasulyeli semizotu yemeğini yapmaya karar verip bloğuna girince olan oldu o kadar yoğunluğun oğlanın mızmızlığının arasında iki ayağım bir papuçta yaptım vallahi :)şükür .. kıvamı nefis oldu ellerine sağlık Şenizcim :) sadece oğluş ağlıyodu fırından azıcık geç çıkarmışım biraz fazla pembeleşmiş :) birde fıstıkları aceleden çok ittirememişim yerken hemen düştüler ..ama önemli olan bebeğim için lezzeti yararı oda tam süper :)

    YanıtlaSil