3 Ocak 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YERELMASI


Malzemeler:

1 kg.yerelması
1 orta boy soğan
3 çorba aşığı zeytinyağ
1 limon suyu
1/2 portakal suyu
tuz
tane karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı şeker

Yapılışı:

Yerelmasını soyup yuvarlak dilimliyoruz.Soğanı hafif pembeleştirip yerelmalarını ekliyoruz.Biraz çevirip üzerine diğer malzemeleri ekliyoruz.Hizasında su katıp orta ateşte pişiriyoruz.Çok çabuk piştiği için istenen dirilikteyken altını kapatıyoruz.Ilınınca veya soğuk olarak servis ediyoruz.Afiyet olsun...

Not:

Dilerseniz önceden ıslatılmış prinç de katabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder