30 Ocak 2013 Çarşamba

KİŞNİŞLİ BUT


Malzemeler:

5 adet tavuk but
1 su bardağı haşlanmış nohut
3-4 küçük patates
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı rezene tohumu
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağ
yarım limon suyu
tuz(3 dilim hellim peyniri)
fırın poşeti

Yapılışı:

Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde dörde bölüyoruz.Soğanları da aynı şekilde dörde bölüyoruz.Butlarla beraber büyük kare cam tepsiye koyuyoruz hepsini.Baharatlarımızı  ve nohutu ekliyoruz.Ben tuz yerine hellim peyniri kullandım,küçük parçalar halinde doğradım.Limonu sıkıp zeytinyağını da ilave edip güzelce bütün malzemeyi harmanlıyoruz.Fırın poşetine hepsini dolduruyoruz.Ağzını sıkıca bağlayıp yarım saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.190-200 dereceye ısıttığımız fırına tel ızgara üzerine cam tepsi içinde koyuyoruz.Poşet şiştikten sonra 1 saat pişiriyoruz.Lokum gibi enfes aromalı butlarımız hazır.Afiyet olsun..

Not:

Eğer nar gibi kızarsın istiyorsanız süre bitiminde poşetten çıkarıp tüm malzemeyi cam tepsisine aktarın ve üzeri açık şekilde tekrar fırınlayın. 10-15 dk da nar gibi olucaktır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder