17 Aralık 2012 Pazartesi

MANTAR KIZARTMA



Geçenlerde pazarda tesadüfen gördüğüm bu mantarı mutlaka denemeliyim dedim.Kocaman,etli ve sulu...Köylü teyzeye ne mantarı bu dedim ama tatmin edici bir cevap alamadım..Daha yeni dağdan topladım demekle yetindi.Kızartması güzel olur herşeyi olur dedi ben zaten almaya niyetliydim atlayıverdim...Paketini 4 liradan aldım..Sonradan öğrendimki bu istiridye mantarıymış ;) O zaman iş başına....


Malzemeler:

1 yumurta
1 su bardağı un
kızartmak için yağ 

Yapılışı:

Yıkadığım mantarları havluyla kuruladım.Önce una sonra yumurtaya sonra tekrar una bulayarak bir parti kızarttım...Diğer partiyi de sade kızarttım..

Sonuç: Bence sade kızarmış hali daha lezzetliydi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder