17 Aralık 2012 Pazartesi

BALKABAKLI KEK




Malzemeler:

1 subardağı balkabağı (rendelenmiş veya küp doğranmış)
1 subardağı şeker
2 yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı fındık yağı
1 subardağı un
1,5 su bardağı tam buğday unu
kabartma tozu
şekerli vanilin
tarçın veya portakal kabuğu rendesi
üzeri için tahin ve ceviz

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.Yağ ve sütü ekliyoruz,çırpmaya devam ediyoruz.Un,kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.Son olarak kabağı ve tarçını ekliyoruz.Yağlanmış küçük bir kare borcama harcımızı döküyoruz.175-180 derecede 45-50 dakika kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra hemen borcamdan çıkartamayız,ılınmasını bekliyoruz.Dilediğimiz bir servis tabağına alıp dilimliyoruz.Sunum olarak ben küçük küpler halinde doğrayıp üzerine tahin gezdirdim,iri cevizlerle süsledim.Afiyet olsun..

Not: Eşim keki daha tatlı sevdiği için onun kekinin üstüne ekstradan pekmez koydum,o haliyle de çok güzel oldu tavsiye ederim.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder