18 Aralık 2012 Salı

BULGURLU EBEGÜMECİ




Malzemeler:

1 bağ ebegümeci
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
1/2 su bardağı kepekli köftelik bulgur
1 çorba kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağ
tuz
karabiber
limon

Yapılışı:

Ebegümeciyi yıkayıp yapraklarını ayıklıyoruz,saplarını atıyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavuruyoruz.Sarımsak ve salçayı pembeleşen soğana ekliyoruz.Salçanın kokusu çıkınca küçücük küp şeklinde doğradığımız patatesleri ilave ediyoruz.Biraz çevirip ebegümeciyi de ekliyoruz.Çabuk piştiği için hemen sönücektir..Bulgur,1 su bardağı su,tuz ve karabiberi de ilave edip harmanlıyoruz.5-10 dk sonra yemeğiniz hazır.Afiyet olsun...

Not: Ben suyunu tamamen çektirmeyi tercih ettim.Yerken üzerine limon sıkmayı unutmayın ;)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder