22 Mayıs 2013 Çarşamba

İÇ BAKLALI ENGİNAR


Malzemeler:

4-5 adet enginar
Yarım kg iç bakla
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
dereotu
limon
tuz
karabiber
zeytinyağ

Yapılışı:

İç baklayı önce haşlıyoruz.Kabukları soyulabilir kıvama gelince süzüp tek tek soyuyoruz.Enginarların önce yapraklarının tepesini düzleyip kesiyoruz.Açık duran dış yapraklarını ayıklıyoruz ve içini kaşıkla oyarak temizliyoruz.Tüğlerinın kalmamasına özen gösteriyoruz.Limonla hemen ovuyoruz ki kararmasınlar.Diğer yandan soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağda kavuruyoruz.Şeffaflaşması kafi.İnce doğradığımız yarım halka şeklinde havuçları da ilave ediyoruz.Biraz rengi dönünce kabuklarını ayıkladığımız baklaları ilave ediyoruz.Tuz ve baharat ilavesinden sonra bi miktar suyla kapağı kapalı orta ateşte pişiriyoruz.İç malzemenin lezzetlenmesi için bir arada pişip harmanlanması önemli.10 dk yeterli olucaktır.İnce kıyılmış dereotlarını ekleyip, harcı enginarlarımızın içine dolduruyoruz.Ufak bir zeytinyağ gezintisinden sonra tencerenin dibine patatesleri parmak şeklinde doğrayıp bir bardak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.Enginarların yaprağını çektiğinizde hemen kopuyosa pişmiştir..Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder