4 Şubat 2013 Pazartesi

SÜTLÜ TAVUK ÇORBASI


Malzemeler:

2 adet tavuk göğüs
1 adet soğan
kereviz sapı
1-2 adet havuç
1 lt süt
1 çorba kaşığı tereyağ
yarım su bardağı un/tam buğday unu
tuz
karabiber
maydanoz
dereotu

Yapılışı:

Göğüs etlerini soğan ve kereviz sapıyla haşlıyoruz.Kereviz sapı şart değil tabiki.Aromasını seviyorsanız kullanın.İsterseniz havucun da kabuklarını soyup bütün olarak koyabilirsiniz.Ya da içine rendeliyebilirsiniz.Tavuk eti kenarda pişerken unu tereyağda kavuruyoruz.Çiğ kokusu çıkınca sütün tamamını ekliyoruz.Topaklanırsa blendır imdadımıza yetişiyor :) Haşlanan eti süzüyoruz.Küp şeklinde kesiyoruz hepsini.Havucu dörde kesip ince dilimliyoruz.(havucu rendelediysek eğer suyun içinden soğanları almanız yeter) Tavuk suyunu sütle birleştiriyoruz.Doğradığımız eti ve havucu ekliyoruz.Maydanoz ve dereotu bu çorbaya çok yakışır,ince kıyıp ilave ediyoruz.(maalesef benim kalmamıştı)Tuz karabiber ayarı yapıyoruz.Afiyet olsun..

Not:

Biraz muskat da rendeliyebilirsiniz.Yulaf katabilirsiniz.1 yaş öncesi için inek sütü içerdiği için önermiyorum.Ama 1 yaş sonrasına,inek sütüne geçişte tercih edilebilir bir çorba.Denemelisiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder