26 Ocak 2013 Cumartesi

TÜRLÜ


Malzemeler:

1 kase pişmiş hindi eti
1 adet havuç
2-3 çiçek brokoli
7-8 tane cherry domates
1 avuç haşlanmış nohut
1 kase pırasa
1 adet biber
2 çorba kaşığı tel şehriye
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çorba kaşığı zeytinyağ
tuz
karabiber

Üzeri için:

taze nane
ince doğranmış taze soğan

Yapılışı:

Havucu ikiye bölüp ince ince dilimliyoruz.Pırasayı ince ve halka kesiyoruz.Biberleri yemeklik doğruyoruz.Brokolilerin en taze saplarını bırakıp küçültüyoruz.Brokoli hariç tüm sebzeleri,nohutu ve eti tencereye koyup üzerine çıkmıyacak kadar su veya tavuk suyu ekliyoruz.(Ben buzluktan yılbaşı hindisi çıkardım) Siz bir tavuk but haşlayıp onu kullanabilirsiniz.Taze zencefili incecik kıyıp ekliyoruz.10 dk sonra brokolileri ekliyoruz, 5 dk daha pişiriyoruz.Üzerine zeytinyağ gezdirip tuz karabiber ekliyoruz.Yeşilliklerimizi de unutmuyoruz.Afiyet olsun...

Not

1 yaş altı bebekler için tuz kullanmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder