8 Ocak 2013 Salı

HİNDİLİ SEBZE


Malzemeler:

1 kahve fincanı hindi eti (pişmiş)
1 adet patates
1/2 pırasa
2 adet taze fasulye
1 çiçek karnabahar
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çimdik tuz (1 yaş sonrası için)

Yapılışı:

Yılbaşı hindisinden kalan etleri buzluğa atmıştım Mert için.Yaklaşık 1 kahve fincanı kadar kullandım siz tavuk eti kullanabilirsiniz.Sebzeleri küçük doğrayıp yağda hafifçe kavuruyoruz.Az miktar su ekleyip kapağı kapalı şekilde 10 dk kadar haşlıyoruz.Ben donuk et kullandığım için kavurduktan hemen sonra eti ekledim ve kapağını kapattım.Pişen yemeğe bir çimdik tuz ekleyip bendırdan geçirdim.Afiyet olsun..



Yemeğin blendırdan geçmemiş hali..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder