21 Ocak 2013 Pazartesi

İRMİKLİ KABAK TATLISI


Malzemeler:

1 kg.kabak
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
ceviz

Yapılışı:

Kabağı küçük ve kabaca doğrayıp az suda haşlıyoruz.Yumuşayınca dibinde çok az su kalacak şekilde süzüyoruz.Çatalla ya da blendırla eziyoruz.İçine şekeri ve irmiği ekleyip karıştırıyoruz.Kapağını kapatıp
5-10 dk dinlendiriyoruz.Kaselere paylaştırıp üzerine ceviz serpiyoruz.Afiyet olsun..

Not:

Ben Mert için şeker katmadan önce irmiği ekleyip karıştırdım ve ona ayırdım.Üzerine ceviz serpip yedirdim,sevdi ;) Hatta biraz yoğurtla da karıştırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder