27 Aralık 2012 Perşembe

HAŞLAMA KEREVİZ VE ÇORBASI



Malzemeler:

1kg kereviz
4 adet havuç
maydanoz
1 limon
zeytinyağ
tuz

Çorbası için malzemeler:

Kereviz ve havucun haşlama suyu
yarım lt inek sütü
3 çorba kaşığı un
kereviz yaprağı
1 adet soğan
tuz
karabiber 
3 çorba kaşığı fındık yağı

Yapılışı:

Kerevizi yıkayıp soyduktan sonra dörde kesiyoruz,her bir parçayı parmak kalınlığında kesiyoruz.Havucu yıkayıp oymadan enlemesine ikiye kesiyoruz.Hepsini haşlıyoruz.Hafif diri kalmalı.Suyunu süzüp servis kabına alıyoruz.Limon suyu zeytinyağ ve tuzla sosunu hazırlıyoruz.Soğuyan sebzelerimizin üzerine kıyılmış maydanoz serpip üzerine sosunu gezdiriyoruz.Afiyet olsun..

Çorba yapımına unu yağda hafifçe kavurarak başlıyoruz.İnek sütünü de ekliyoruz.Bu noktada topaklanması önemli değil sonradan blendırdan geçiricez çünkü.Üzerine haşlama suyunun tamamını da ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.Hepsini blendırdan geçiriyoruz ve tekrar ateşe koyup altını kısıyoruz. Kerevizin taze yapraklarından bolca yıkayıp incecik kıyıyoruz.Küçük doğradığımız soğanı hafifçe bir tavada pembeleştiriyoruz.Bu noktada az miktar yağ kullanabilirsiniz.Doğradığımız kereviz yapraklarını da ekleyip soteliyoruz.Diriliğini kaybeden soğan ve kerevizi çorbamıza ekleyip karıştırıyoruz.Tuz ve karabiber ilavesinden sonra....Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder