2 parça kuzu kaburga
1 avuç bezelye
3 diş sarımsak
1/2 küçük soğan
1 adet küçük patates
3-4 dilim kereviz
1 kahve fincanı kepekli köftelik bulgur
maydanoz
bir çimdik tuz
Yapılışı:
Kaburgayı soğanla beraber yaklaşık 1,5 saat pişiriyoruz.Etlerini ayıklayıp diğer malzemelerle birlikte (bulgur hariç) tencereye koyuyoruz.Yaklaşık 15 dk.sonra pişmiş olucaktır.Hepsini blendırdan geçiriyoruz ve bulguru ekleyip tekrar ateşe koyuyoruz,altı kısık bir şekilde..Bulgur hemen suyu çekip koyulaşıcaktır.Altını kapatıp demlendiriyoruz.Afiyet olsun...
Not: 1 yaş üzeri için tuz koyabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder