16 Aralık 2012 Pazar

KABURGA LAPASI



Malzemeler:

2 parça kuzu kaburga
1 avuç bezelye
3 diş sarımsak
1/2 küçük soğan
1 adet küçük patates
3-4 dilim kereviz
1 kahve fincanı kepekli köftelik bulgur
maydanoz
bir çimdik tuz

Yapılışı:

Kaburgayı soğanla beraber yaklaşık 1,5 saat pişiriyoruz.Etlerini ayıklayıp diğer malzemelerle birlikte (bulgur hariç) tencereye koyuyoruz.Yaklaşık 15 dk.sonra pişmiş olucaktır.Hepsini blendırdan geçiriyoruz ve bulguru ekleyip tekrar ateşe koyuyoruz,altı kısık bir şekilde..Bulgur hemen suyu çekip koyulaşıcaktır.Altını kapatıp demlendiriyoruz.Afiyet olsun...

Not: 1 yaş üzeri için tuz koyabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder