22 Aralık 2012 Cumartesi

BULGURLU LAHANA ÇORBASI


Malzemeler:

1/2 kg beyaz lahana
1 adet ince pırasa
1 çay bardağı bulgur
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağ
tuz
karabiber 
nane

Yapılışı:

Pırasayı ve lahanayı incecik doğrayıp yağda kavuruyoruz.Hatta neredeyse kavurarak pişiriyoruz.Bu esnada biraz tuz atarsanız sebzeler suyunu salıcaktır.Yine de ihtiyaç hissederseniz su katabilirsiniz.Pişmesine yakın bulgurunu ve üzerini örtecek kadar suyu ekleyip hepsinin iyice pişmesini bekliyoruz.Onlar pişerken yoğurt,yumurta ve baharatları derince bir kapta çırpıyoruz.İyice pişen bulgur ve sebzelerimizin suyundan yoğurda alarak çırparak birleştiriyoruz.Ilınan yoğurdu çorbaya aynı şekilde karıştırarak katıyoruz.Bir taşım kaynatıyoruz.Afiyet olsun... 

Not:Bu çorbadan oğluma da içirdim. Onunkini blendırdan geçirdim çünkü henüz azı dişleri olmayan biri için takdir edersiniz ki lahana yemesi zor bir sebze:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder