7 Şubat 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BAKLA


Malzemeler:

Yarım kilo bakla
1 adet soğan
yarım çay bardağı un
4 çorba aşığı zeytinyağ
tuz
karabiber
dereotu
limon suyu

Üzeri için:

dereotu
sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

Baklayı ayıklayıp birer parmak eninde doğruyoruz.Unlu limonlu suya biriktiriyoruz.Soğanı yağda hafifçe öldürüp baklayı sudan süzer gibi alarak ekliyoruz.Biraz kavuruyoruz.Unlu suyu üzerine döküyoruz.İnce kıydığımız dereotunu ekliyoruz bir avuç kadar.Kaynamaya bırakıyoruz.Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.Her ne kadar taze bakla da olsa diğer sebzelerden zor pişer.Suyu unlu olduğu için koyulaşıcaktır kaynadıkça..Bu nedenle dibine çok tutmaması için arada karıştırmalısınız.Pişmesine yakın tuzu karabiberi ekliyoruz.Altını kapattıktan sonra bir miktar daha dereotu ekliyoruz ki diri kalsın..Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis ediyoruz.Afiyet olsun..

Not:

Bunu oğluma ilk kez yedirdim.Ben sebzeleri diri sevdiğim için ve oğlumun henüz azı dişleri olmadığı için baklayı bu şekilde yiyemedi.Blendırdan geçirdim.Tuzsuz olarak 1 yaş öncesi için de uygun bir yemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder