Malzemeler:
1 kg turp otu
1 limon suyu
3 diş sarımsak
zeytinyağ
tuz
Yapılışı:
Ben Ege'de büyümüş biri olarak ''ot çöp'' sever biriyim.Favorim de budur...Otun kalın saplarını keserek ayıklıyoruz.İstediğiniz boyutta kesebilirsiniz.Kaynar suda haşlıyoruz.Bu nokta da evden çıkmak ya da kaçmak istiyebilirsiniz:))Saplarından kontrol ediyoruz,ben biraz diri severim.Süzüp yayvan bir kapta soğumasını bekliyoruz.Haşlama suyundan da biraz içinde bırakmanız güzel olur.Soğuyunca içine dövülmüş sarımsak,limon suyu,tuz ve zeytinyağ karışımını döküp karıştırın..Bir gece buzdolabında beklerse daha lezzetli oluyor.Soğuk soğuk yiyin.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder