27 Aralık 2012 Perşembe

FIRIN SÜTLAÇ


Malzemeler:

2lt inek sütü
2 yumurta sarısı
1,5 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2 paket vanilya

Yapılışı:
Pirinci yıkamadan tencereye alıp üzerine suyu ekliyoruz.Sütü ayrı bir tencerede kaynatıyoruz.15 dk sonra bu ikisini pirincin suyunu süzmeden birleştiriyoruz.2 yumurta sarısı ve vanilyaları bir kasede az miktar suyla çırpıp kaynamakta olan pirinçli sütümüze önceden ılıştırarak katıyoruz.Sürekli karıştırmalıyız ki yumurta aniden pişmesin.Kıvamını biraz sulu tutmanızı tavsiye ederim çünkü daha fırında da pişmeye devam edeceği için pirinçler daha da şişecek yumurta da katılaştıracaktır.Kıvamını sıcak su ekleyerek ayarladıktan sonra şekeri ilave ediyoruz eriyene kadar karıştırıyoruz.Fırın kabı olarak ne kullanmak isterseniz porsiyonluk paylaştırıyoruz.200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyetle bayıla bayıla yiyoruzzz...

Not:
Görseldeki Mert için şeker katmadan önce ayırdığım şekersiz sütlaç.Üzerine 1 tatlı kaşığı bal ve tarçın..Sonuç...Tabiki çok sevdi :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder