11 Şubat 2013 Pazartesi

KÖZLENMİŞ BİBER SOSU


Malzemeler:

2 kilo salçalık biber
3 çorba kaşığı sirke
zeytinyağ
fırın poşeti

Yapılışı:

Biberleri yıkayıp fırın poşetine doldurun.3 poşet oldular.Tepsiye poşetleri koyun bikaç delik açmayı unutmayın.170 derecede poşetler kabardıktan sonra 20 dk kadar pişmeleri yeterli.Öyleye soğumalarını bekleyin.Poşette ılınan biberlerin kabukları daha kolay çıkacaktır.Kabuklarını soyduğunuz biberlerin içine sirke ve yağı ekleyip blendırdan geçirin ve cam bir kavanoza doldurun.Yarımlık kavanoz nerdeyse doluyor.Üzerini örtecek kadar zeytinyağ koyun.Yemeklerde,çorbalarda,kahvaltılarda,soslarda istediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Not:

Ben koruyucu olarak sadece sirkeyi tercih ettim,yeterli oldu.Kavanoz bitene kadar küflenme bozulma olmadı.Yaklaşık bir ayda bitirdim..Bu görsel kavanozun sonu mesela :) Halbuki başı olmalıydı.Tariflerimin bazılarında közlenmiş biber sos kullandığımı yazmıştım,tarifi yüklemek ancak nasip oldu.Bu sosla yaptığım yemekler etli badalan ve beşamelli sebze ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder