10 Ocak 2013 Perşembe

BEŞAMELLİ SEBZE


Malzemeler:

1/2 kg ıspanak
3 adet patates
5 diş sarımsak 
1 orta boy soğan
1/2 lt süt
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı kaşar rendesi
5 çorba kaşığı zeytinyağ
tuz
karabiber

Yapılışı:

Soğanları yarım daire şekilde doğrayıp yağda hafifçe kavuruyoruz.Patatesleri de yarım daire şeklinde ince dilimliyoruz.Soğanla birlikte sotelemeye devam ediyoruz.Sarımsakları ince kıyıp tuz ve karabiberi de ilave ediyoruz. Hizası kadar su ekleyip suyunu çekene kadar kapağı açık şekilde pişiriyoruz.Suyunu çekince pişen sebzeleri fırın kabına boşaltıyoruz.Aynı tavada irice doğradığımız ıspanakları sönene kadar çeviriyoruz.Patateslerin üstüne yayıyoruz.Yine aynı tavada az yağda unu kavuruyoruz.Çiğ kokusu çıkınca renginin dönmesini beklemeden sütü ekliyoruz.Karıştırmaya devam ediyoruz.Topaklanma olduysa blendırdan geçirebilirsiniz.Tuz ve karabiberle tatlandırdığımız beşamelimiz de hazır..Sebzelerin üzerini kapatacak şekilde yayıyoruz.Kaşar rendesini de eşit olarak serpiyoruz.180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Servis öncesi 15 dk kadar ılınmasını beklerseniz daha kolay dilimlersiniz.Afiyet olsun..

Not:

Evde kendi yaptığım közlenmiş biber soslu makarna eşliğinde servis ettim.Sosumun tarifi burda.Eşim ve oğlum parmaklarını yediler.Yine '-Aşkım bu ne? -Yaptım yakıştırdım:) -Hmm süper olmuş artık sana bir restoran açalım' konuşması yaptık :D



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder