18 Ocak 2013 Cuma

PANCAR TURŞUSU


Malzemeler:

1 kg.pancar
5 yemek kaşığı sirke
3-4 diş sarımsak

Yapılışı:

Pancarları soyup kabuklarıyla beraber derin bir tencereye koyuyoruz.Üzerini örtecek kadar su,bütün olarak sarımsakları ve sirkeyi ekliyoruz.Kaynayınca altını kısıp pişmesini bekliyoruz.Pancarın büyüklüğüne göre değişecektir pişme süresi.Bıçak batırıp kontrol edin.Kolaylıkla geri çıkıyorsa pişmiş demektir.Kenara alıp kendi halinde ılınmasını bekleyin.Soğuyunca istediğiniz ebatta doğrayın.Yemeye hazır...

Lakin adı turşu ya turşuya döndürmek için ne lazım tuz,sirke ve sarımsak..Bu üçlüde cimri olmadan istediğiniz tada ulaşana kadar ekleme yaparak turşu yapabilirsiniz.Ben tuzsuz yapıyorumki oğlum da yiyebilsin..Tuzsuz yapıcaksanız benim gibi hızlı tuketmelisiniz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder