Malzemeler:
1 kg kuşbaşı keçi eti
1/2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı yarma
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
tuz
karabiber
nane
Yapılışı:
Eti düdüklü tencerede yarım saat haşlıyoruz.Suyunu tencereye alıp mercimek ve yarmayı ekliyoruz.Piştikten sonra yoğurt ve yumurtayla terbiyesini yapıyoruz.Haşlanan etten 2 su bardağı kadar ekliyoruz çorbamıza.Baharatları ve tuzu ekliyoruz.Afiyet olsun...
Not:
Keçi etine kekik de çok yakıştırıyorum ben..Bu çorbayı yaparken aslında niyetim mercimek koymaktı ama baktım ki kalmamış,ben de aynı ölçüde maş koydum.Oğlum da yiyebilsin die tuzu 1 çay kaşığı kadar koydum çorbanın tamamı için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder