18 Ocak 2013 Cuma

KEÇİ ÇORBASI


Malzemeler:

1 kg kuşbaşı keçi eti
1/2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı yarma
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
tuz
karabiber
nane

Yapılışı:

Eti düdüklü tencerede yarım saat haşlıyoruz.Suyunu tencereye alıp mercimek ve yarmayı ekliyoruz.Piştikten sonra yoğurt ve yumurtayla terbiyesini yapıyoruz.Haşlanan etten 2 su bardağı kadar ekliyoruz çorbamıza.Baharatları ve tuzu ekliyoruz.Afiyet olsun...

Not:

Keçi etine kekik de çok yakıştırıyorum ben..Bu çorbayı yaparken aslında niyetim mercimek koymaktı ama baktım ki kalmamış,ben de aynı ölçüde maş koydum.Oğlum da yiyebilsin die tuzu 1 çay kaşığı kadar koydum çorbanın tamamı için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder