14 Ocak 2013 Pazartesi

MEYVELİ İRMİK HELVASI


Malzemeler:

1 çay bardağı irmik
1,5 çay bardağı günlük süt
4 adet kuru kayısı
4 adet kuru incir
1 tatlı kaşığı tereyağ
5 tam ceviz

Yapılışı:

Kısık ateşte irmiği tereyağda çok hafif kavuruyoruz.Burda istediğimiz irmiğin renk değiştirmesi değil,eriyen yağla tam olarak bütünleşmesi.Özellikle bebek yemeklerinde hiçbirşeyi fazla kavurmamak gerekiyor.Yani asla kızarmamalı.Yağın bütün irmiğe eşit olarak yayıldığını görünce sütü ve küçük doğradığımız meyveleri ilave ediyoruz.Karıştırıp kapağını kapatıyoruz.Hemen sütü çekicektir.Ilınınca üzerine dövülmüş ceviz serpip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun..

Not:

Her zaman için en masum şeker meyve şekeridir.Sofra şekerinin besleyici değeri yoktur ve kof kilo almaya neden olur.Bu nedenle bebeklerinize lütfen şekerli gıdalar vermeyin anneler.Tat vermek için meyveleri,bal ya da pekmezi tercih edin.Bal ya da pekmez günde 1 tatlı kaşığı yeterlidir bebeğiniz için.Bu helvaya da isterseniz 1 yaş öncesi için pekmez, 1 yaş sonrası içinse bal ya da pekmez ilave edebilirsiniz.
Sağlıcakla kalın...

2 yorum: