Malzemeler:
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı küp doğranmış kereviz
2 adet küp doğranmış havuç
3 adet küçük doğranmış biber
1 büyük boy soğan
1 adet portakal
1 adet limon
4 çorba kaşığı zeytinyağ
tuz
karabiber
Yapılışı:
Yemeklik doğradığımız soğanı yağda hafifçe kavuruyoruz,karamelize etmiyoruz.Havuçları ekleyip rengi çıkana kadar çeviriyoruz.Ardından biberleri de ekleyip kokusu çıkana kadar çeviriyoruz.Nohutu ve kerevizi de ekleyip ,üzerlerine tuz, 1 portakal ve 1 limon suyunun tamamını ekleyip harmanlıyoruz.Kapağını kapatıp kaynayana kadar harlı ateşte,kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dk pişiriyoruz.İri çekilmiş karabiber serperek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun..
Not:
1 yaş öncesi için tuz kullanmayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder