14 Ocak 2013 Pazartesi

KAŞARLI SEBZELİ OMLET


Malzemeler:

2 çiçek brokoli
2-3 adet mantar
2 yumurta
1 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
maydanoz
taze nane
1 çay kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
2 çimdik tuz
karabiber

Yapılışı:

Mantarları ince ve küçük doğruyoruz.Brokolileri çiçekleri küçücük olacak şekilde bölüyoruz ki kalan sap kısımları da taze ve ince olsun.Tereyağ ve zeytinyağıyla birlikte tuzu da ekleyip sebzeleri soteliyoruz.Tuz sebzelerin suyunu çabuk bırakmasını sağlar.Yine de bu su pişmelerine yetmicektir,bir miktar su ekleyip pişirelim.Bir kapta yumurta, maydanoz, taze nane,karabiber ve rendelenmiş/kabaca doğranmış kaşarları karıştıralım.Pişen sebzelerimizin üzerine gezdirerek dökelim.Kapak kapatıp kısık ateşte pişirelim.Üstten baktığımızda katılaştığını gördüğümüz omleti kapak yardımıyla çevirip diğer tarafını da pişirelim.Afiyet olsun..

Not:

Oğlumla ikimizin kahvaltısı..Görseldeki karanfilli siyah çay benim tabiki ;) Omletin yarısını yiyen Mert 2 zeytin ve bolca salatalık kemirerek kahvaltıdan mutlu ayrıldı.Şu aralar çatal kullanma çalışması yapıyoruz,omlet faydalı oluyo bu konuda.Sizin bebişiniz 1 yaşından küçükse tuz kullanmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder